Hírek

2008.02.28. 19:19

Navracsics: a parlamentarizmusnak vannak szabályai

Gyurcsány Ferenc tovább folytatja hazugságpolitikáját, nem veszi figyelembe a magyar parlamentarizmus berendezkedését és a magyar adófizetők érdekeit -mondta a Fidesz frakcióvezetője Salgótarjánban.

BAMA

Navracsics Tibor arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz elnöke szerint puccs van Magyarországon, akkor szerintük annak mi a következménye, a sajtótájékoztatón azt mondta: az Oroszországgal kötött gázvezeték-építési megállapodással Gyurcsány Ferenc kész helyzet elé állította a magyar adófizető polgárokat és a magyar parlamentarizmust is. "Az egyik következmény, hogy Gyurcsány Ferenc folytatja a hazugságpolitikáját, a további következményeket meg még majd meglátjuk. Annyi történik, hogy a kormány szemmel láthatóan nem veszi figyelembe a magyar parlamentarizmus berendezkedését, és szemmel láthatóan nem veszi figyelembe a magyar adófizető polgárok érdekeit" - fogalmazott. A megállapodás részleteit és annak következményeit nem ismerik teljes mértékben - mondta, hozzátéve: ő reggel a pénzügyminiszternél betekinthetett a tervezetbe, de nem vehetett igénybe szakértőket, a részletes megoldásokról pedig nem kapott mélyreható tájékoztatást.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy miközben Gyurcsány Ferenc hétfőn arról beszélt a parlamentben, hogy új politikai korszak kezdődik, amikor folyamatos konzultációkat fognak tartani, "majd távozott az ülésteremből, és egy titkos tárgyaláson megállapodott a Gazprom vezetőivel". Navracsics Tibor arra is kitért, hogy sok szó esik mostanában "a polgárosodás egy sajátos fajtájáról, melyet baloldali polgárosodásnak nevez a hivatalban lévő miniszterelnök".

A politikus leszögezte: nincs bal- és jobboldali polgárosodás, nemzeti polgárosodás van, amely egy egész nemzet felemelését jelenti. Aki csak az egyik oldalt akarja felemelni, az sikertelenségre és kudarcra van ítélve - mondta. A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: "a nemzeten belül a bal- és a jobboldal sok szempontból egymásra van utalva, sok szempontból egymást kiegészítő olyan térfele az ideológiai spektrumnak, amely sokszor ütközik (...), de sokszor össze kell fognia egy-egy nagy  kérdés megoldása érdekében." A polgárosodás olyan terület, ahol  össze kell fogni - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!