Hírek

2008.02.28. 08:22

Nem ufó volt, robbantottak

Az egész országot bejárta a hír tavaly augusztusban, hogy földönkívüli lények jártak Bonyhád mellett - most vádat emeltek az ügyben

AS Network - Heol.hu

Az egész országot bejárta a hír tavaly augusztusban, hogy földönkívüli lények jártak Bonyhád mellett. Az egyik learatott búzatábla tulajdonosai ugyanis egy – akkor még tisztázatlan körülmények között keletkezett – nyolc méter széles, három méter mély krátert találtak a földjükön.

A tudósok és ufókutatók vizsgálódásának hamar véget vetett a rendőrség, mert bejelentették, szerintük szándékos robbantás történt a területen. A bűnüldözők kiderítették, egy „kísérletező” kiskunhalasi társasághoz vezetnek a szálak. A fiatalok korábban a lakóhelyük közelében robbantottak, de a homokbuckák között nem keletkezett akkora lyuk, mint a búzaföldön.

Az utóbbi helyszínt egy bonyhádi ismerősük ajánlotta. Ott az ötven kiló műtrágyából és gázolajból álló elegyet elektromos vezeték és egy detonátor segítségével felrobbantották. A vizsgálat azt is megállapította, hogy nem rombolási szándék, hanem a kíváncsiság vezette őket, ezért választották az elhagyatottnak tűnő részt. Az ügyben a tolnai nyomozók több elkövető ellen indítottak eljárást. A főként kiskunhalasiakból álló csapat tagja volt még egy-egy balatonszállási, tázlári, bonyhádi és füzesabonyi személy.

Az ifjak a robbantás után – az országos visszhang és a rendőrségi nyomozás elrendelése miatt – megsemmisítették azt a fényképsorozatot és videofelvételt, amit a helyszínen készítettek. Mégis rájuk lehetett bizonyítani a nem mindennapi tettet. Az egyenruhások – mint Wiedemann Petra, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatta lapunkat – az ügyet vádemelési javaslattal átadták a Szekszárdi Városi Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!