Hírek

2008.02.18. 16:33

Orbán szerint rejtett adó a vizitdíj

A liberálisok arra kíváncsiak, miből fizetné a Fidesz a kieső 60 milliárdot

Z. M.

A vizitdíj és a kórházi napidíj rejtett adó – jelentette ki Orbán Viktor Tatabányán. A Fidesz elnöke délelőtt Komárom-Esztergom megye székhelyén, a Szent Borbála Kórház vizitdíj befizetésére szolgáló ablaka előtt tájékoztatta a sajtót: előtte azonban helyi orvosokkal, egészségügyi dolgozókkal találkozott. „Az adócsökkentés ismét slágertéma: ha valaki adót szeretne csökkenteni, kezdheti azt a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével” – jelentette ki a konzultációt követően.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a sikeres népszavazás után az egészségügy elesik a kórházi napidíjtól és a vizitdíjtól, azt mondta: pártja egészségügyi  kabinetje készen áll, hogy benyújtsa a parlamentnek azokat az indítványokat, melyek „megnyugtató módon rendezik a kórházak és a háziorvosok működésének rendjét”. Hozzátette: az orvosok úgy tájékoztatták, hogy a vizitdíj beszedése rengeteg adminisztrációs költséggel jár, sok időt visz el, a költségek pedig megközelítik azt az összeget, amit be kell szedni.

Az SZDSZ a Fidesz elnökének szavait közleményben kommentálta: „ha a vizitdíj és a napidíj adó lenne, akkor mindenkinek kellene fizetni, és nem csak annak, aki orvoshoz fordul.” Orbánnak – írták – el kellene árulnia, egy sikeres referendum után kieső 60 milliárd forintot miből pótolná a pártja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!