Hírek

2008.02.17. 09:12

Orbán Viktor: a Fidesz munkáját már a kormánypárti szerep felé való elmozdulás jellemzi

Orbán Viktor szerint a Fidesz feladata ma már nem a klasszikus ellenzéki feladat, hanem munkájukat a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás jellemzi.

BAMA

Erről a pártelnök a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című, felvételről sugárzott, műsorában beszélt vasárnap reggel. 
"Az én érzésem az, hogy persze közjogi értelemben a parlamentben  ellenzékben vagyunk, de az emberek már nem azt várják tőlünk, hogy  ellenzékben legyünk, hanem azt várják, hogy (...) mi legyünk az új  irány. Hogy mondjuk meg, mutassuk meg, merre, hogyan" - fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: ez már több mint egy klasszikus ellenzéki feladat, ez már a leendő nagy kormánypárti szerep felé való elmozdulás. A politikus arra a riporteri megjegyzésre válaszolta ezt, miszerint az országértékelő beszédétől az emberek egy része a kormánnyal szembeni kemény kritikát várt. A népszavazás kapcsán arra az újságírói kérdésre,hogy nem volt-e elhamarkodott az a több Fidesz-vezetőtől, és a párt elnökétől is elhangzott korábbi kijelentés, hogy a sikeres és eredményes népszavazás a kormány bukását is hozza, hozhatja, Orbán Viktor azt mondta: egyedi ez a népszavazás, ezért hatását nehéz felmérni.

 "Én a feltételes módban fogalmazott mondatot szeretem, hogy hozhatja. Senki nem tudja, mit fog hozni" - jelentette ki. Úgy vélte, az hogy milyen jelentős, vagy elhanyagolható következménye lesz a népszavazásnak, attól függ, mennyien mennek el, és hogyan szavaznak. A szabad demokraták népszavazási kampányára vonatkozó megjegyzésre azt mondta, hogy szerinte az SZDSZ kampányában azt állítja: olyan, mindenki számára elérhető oktatás és egészségügy, mint ami a diktatúrában volt, a szabadságban nem lehetséges. "Ez a szabadság világa elleni támadás, ami egy liberális párt esetében azért több mint bájos" - fogalmazott Orbán Viktor. Mint mondta, ha jó, ha felelős kormánya van az országnak, akkor a szabadság rendje jobb oktatási és egészségügyi rendszert tud  biztosítani az embereknek, mint amilyenre a diktatúra képes volt.  Aki ezt nem vállalja, az - kimondva vagy kimondatlanul - a diktatúra mellett érvel - jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!