Hírek

2008.02.27. 18:33

Őrizetbe vették az Il Ferro Kft. másik volt tulajdonosát is

Őrizetbe vették szerdán a pénzügyőrök az Il Ferro Kft. másik volt tulajdonosát is, aki ellen nemrég adtak ki elfogatóparancsot

mti

Őrizetbe vették szerdán a pénzügyőrök az Il Ferro Kft. másik volt tulajdonosát is, aki ellen nemrég adtak ki elfogatóparancsot - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Sipos Jenő emlékeztetett arra is, hogy egy héttel ezelőtt, csütörtökön már őrizetbe vették az Il Ferro egyik tulajdonosát. A most őrizetbe vett egykori cégtulajdonos, V. Mátyás, az Il Ferro Kft. egyik vezetője ellen számvitel rendjének megsértése, sikkasztás, csalás és pénzmosás gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot.

Az elfogott kihallgatása megtörtént, a nyomozás tovább folyik - tette hozzá a szóvivő, jelezve azt is, hogy V. Mátyás továbbra is őrizetben marad. A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága az Il Ferro Kft. tevékenységével kapcsolatban 2007 július közepén indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, számviteli rend megsértése miatt. A nyomozás eredményeként olyan bizonyítékokat sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást kiterjesztették további bűncselekményekre, így sikkasztásra és csalásra is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!