Hírek

2008.02.14. 17:45

Öt napig biztos járnak a vonatok

„További öt nappal meghosszabbítjuk a sztrájk felfüggesztését – jelentette be a csütörtök délután Gaskó István, Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke.

V.H.

– Döntésünkre azután került sor, hogy sikerült a munkáltatóval megegyezni: vonjunk be közvetítőt a jövőbeni egyeztető tárgyalások lefolytatására” – tette hozzá. Igaz, a MÁV és a VDSZSZ között a csütörtöki bértárgyalás sem vezetett eredményre, azonban a fennálló, Gaskó szavaival élve, „válságos” helyzetet csakis így lehet megoldani. A békítő szerepére Herczog Lászlót, a munkaügyi tárca szakállamtitkárát, a Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat közvetítőjét kérték fel. 1995-ben már töltött be közvetítő szerepet Herczog a MÁV és a szakszervezet között. Munkája akkor sikerrel zárult.

A VDSZSZ továbbra is követeli a MÁV-tól kiszervezett cégek dolgozóinak a tíz százalékos béremelést, és a cargósok kivételével a MÁV-csoport valamennyi dolgozójának nettó 250 ezer forintos egyszeri juttatást. A munkáltató nem enged a követeléseknek. A tárgyalások, immár Herczog bevonásával, pénteken délelőtt folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!