Hírek

2008.02.09. 15:10

Peking 2008: biztonsági ellenőrzések a metróban

A kínai újév alkalmából több pekingi metróállomáson tesztelték a biztonsági rendszert, hogy az augusztusi olimpiára minden rendben legyen.

BAMA

Az ellenőrzések arra irányultak, hogy kiszűrjék a veszélyes eszközökkel utazókat. Ennek érdekében fémdetektorokkal, illetve speciálisan kiképzett kutyákkal vizsgálták át egy adott időszakban az olimpiai létesítmények közelében lévő Tung Cse-men (Dongzhimen), Hszi Cse-men (Xizhimen) és Ta-tun (Datun) állomásokon megfordulókat. Az akció során kilenc utasnál találtak petárdát, tűzijátékhoz használatos eszközt, gyúlékony kémiai anyagot, továbbá kést. A pekingi metró üzemeltetői a játékokig kilencven állomást szándékoznak hasonló módon felszerelni ellenőrzésre alkalmas eszközökkel.

A biztonság szavatolása továbbra is az első számú szempontok közé tartozik. Az olimpia idején mintegy százezer rendőr, illetve biztonsági szakember ügyel majd a sportolókra, vezetőkre és a látogatókra.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!