Hírek

2008.02.19. 10:56

Portugál-spanyol pályázat a 2018-as labdarúgó VB-re

Gilberto Madaíl, a Portugál Labdarúgó-szövetség elnöke tavaly novemberben jelezte spanyol kollégájának, Ángel María Villarnak, hogy kész az együttműködésre.

BAMA

A spanyolok 1982-ben már rendeztek vb-t, sőt, 1992-ben Barcelona adott otthont az olimpiának, míg Portugália a legutóbbi Eb házigazdája volt. Keresztülhúzhatja a számításokat, hogy a portugál államelnök, Aníbal Cavaco Silva szerint országában „meg kell fontolni, rendelkezésre állnak-e a szükséges erőforrások”. A másik fél részéről a Spanyol Hivatásos Labdarúgóliga (LFP) elnöke, José Luis Astiazarán nagyobb önbizalommal nyilatkozott, dicsérte a portugál létesítményeket, és hozzátette azt is, hogy okulhatnak Japán és Dél-Korea példáján, a két ország szintén közösen rendezett vb-t 2002-ben. A FIFA 2009-ben zárja le a jelentkezéseket, és 2011 októberében dönt majd a helyszínről. Eddig Ausztrália, a Benelux-országok, Kanada, Anglia, Görögország, Mexikó, Oroszország és az Egyesült Államok hozta nyilvánosságra rendezési szándékát.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!