Hírek

2008.02.09. 14:43

Pósán: Gyurcsány a diktatúra szellemét vitte Debrecenbe

Megdöbbentő, fölháborító a rendőrség részéről az, hogy az SZDSZ Debrecenben ülésező parlamenti frakcióját meglátogató Gyurcsány Ferenc érkezését a diktatúra szellemét idéző rendőrségi készültség kísérte, áll Pósán László Bencze József országos rendőrfőkapitánynak címzett szombati nyílt levelében.

BAMA

A debreceni fideszes képviselő szerint irreálisan nagy létszámú rendőri erő vette körül a debreceni Aranybika szállodát a kormányfő látogatásakor, miközben az utcán alig két tucatnyian tiltakoztak. Állítása szerint a megyei rendőrkapitányság tudta nélkül könnygáz-gránátvető terepjárót is vezényeltek a városba. Ezen felül a szállodát hermetikusan lezárták, így az épületben lévő cukrászdák, üzlethelyiségek megközelíthetetlenné váltak a vásárlók számára, a vevők elmaradása miatt a tulajdonosok jelentős kárt is szenvedtek.

Pósán figyelmeztetett, hogy a politika és a városi, illetve megyei rendőrség a rendszerváltozás óta mindig képes volt a nyugalom és közrend fenntartására, a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozva ezzel a debrecenieknek. Gyurcsány Ferenc látogatását megelőzve is számtalan alkalommal járt már köztársasági elnök, házelnök, miniszterelnök, sőt még a parlamentnek is volt itt kihelyezett ülése, ám egyik sem okozott még soha akkora felfordulást, mint a mostani kormányfő „kirándulása”.

A képviselő többek között azt is tudni szeretné, hogy mennyibe került Gyurcsány Ferenc rövid debreceni kiruccanásának rendőri biztosítása, illetve kárpótolják-e a rendőri kordonnal elzárt üzleteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!