Hírek

2008.02.18. 16:03

Rendőröket hallgattak meg a Budaházy-perben

Rendőrök tanúként való meghallgatásával folytatódott az Erzsébet híd 2002-es blokádja miatt közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolt Budaházy György és társainak pere hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon - adta hírül az MTI. Az eredeti tervekkel szemben nem hoznak holnap ítéletet.

BAMA

A bíróság hat rendőrt hallgatott meg, közülük többen elmondták, hogy az Erzsébet hídra való megérkezésük után egy ideig vártak, utasításra nem csináltak semmit. Az egyik tanú közölte: sok civil a szállítóautók és az elszállítandó személygépkocsik között elhelyezkedve akadályozta az intézkedést. Ezután kapták a parancsot, hogy várjanak. Ha hamarabb intézkedtek volna, nem lett volna akkora fennakadás – vélte a rendőr, aki szerint úgy tűnt, mintha megvárták volna, hogy több ember gyűlhessen össze a hídon.

A BRFK akkori, személygépkocsik elszállításával is foglalkozó alosztályának vezető helyettese erre úgy reagált: ha a helyszínen lévő parancsnok utasítást adott volna az intézkedést akadályozó civil személyek – akár testi kényszerrel való – eltávolítására, akkor a személygépkocsikat el tudtál volna vinni. Az egyik rendőrjárőr szerint a parancsnokok hibájából gyűlt össze a tömeg a hídon, mert nem kezdték meg azonnal az autók elszállítását. A tárgyaláson utolsóként meghallgatott rendőr úgy emlékezett, hogy körülbelül két órát kellett várniuk, mire elszállíthatták a személygépkocsikat. A tanúk beszámoltak arról is, hogy a központtal nem volt kapcsolatuk, mert zavarták a rádiójukat. Az ügyész és a védők további bizonyítási indítvánnyal éltek. A tárgyalást elnapolták, és május 6-án tanúk és szakértő meghallgatásával folytatódik. Az eljáró bíró terve szerint május 7-én hoz ítéletet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!