Hírek

2008.02.11. 18:01

Segítségnyújtás kisvállalkozóknak hálózatépítéshez

H. M.

A kis- és középvállalkozások nemzetközivá válását, valamint versenyképességük növelését segítheti elő az a hálózat, melyet az Európai Bizottság indított útnak. A negyven országban működő Enterprise Europe Network segítségével a vállalkozások ingyenesen juthatnak információkhoz az unió többi gazdasági társaságával történő együttműködés lehetőségeiről.

A vállalkozásfejlesztési hálózatot hazánkban kilenc iroda együttműködésével lehet elérni – mondta el érdeklődésünkre Dobos Erzsébet, a magyarországi hálózat igazgatója.

A programot a magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary Zrt. fogja össze. Tagjai pediga  kereskedelmi- és iparkamarák (Győrött, Pécsett, Székesfehérvárott, Debrecenben és Szegeden), a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat megyei szervezetei (Zalaegerszegen és Nyíregyházán), illetve az INNOSTART alapítvány.
Az együttműködésben részt vevő szervezetek elérhetőségét a www.enterprise-europe-network.ec.europa.eu honlapon lehet megnézni. A személyes kapcsolatfelvétel mellett nemsokára az interneten is tájékozódhatnak a hazai vállalkozók. A www.enterpriseeurope.hu oldalra a tervek szerint még ezen a héten feltöltik az ingyenesen elérhető adatbázist.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!