Hírek

2008.02.18. 14:51

Sólyom László aláírta az egészségbiztosítási törvényt

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn aláírta az egészségbiztosítási törvényt.

BAMA

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn aláírta az egészségbiztosítási törvényt. Sólyom László köztársasági elnök a törvény december 17-i elfogadása után megfontolásra visszaküldte a jogszabályt az Országgyűlésnek.

A köztársasági elnök decemberben megfogalmazott ellenvetései mind a jogszabály meghozásának módját, mind tartalmát illetően  továbbra is fennállnak, azonban az alkotmány szerint köteles a törvényt aláírni és kihirdetni - tartalmazza a szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény.

A jogszabályt még 2007. december 17-én hagyta jóvá az Országgyűlés első formájában. Az államfő 2007. december 27-én, kifogásait részletesen kifejtve nem írta alá a törvényt, hanem megfontolásra visszaküldte, az Országgyűlés újratárgyalta, és az ismételt elfogadás előtt egyes rendelkezéseit módosította.

"Ezek a változások a köztársasági elnök aggályait csak kis részben érintették. Sólyom László decemberben megfogalmazott ellenvetései mind a jogszabály meghozásának módját, mind tartalmát illetően továbbra is fennállnak, azonban az Alkotmány szerint köteles a törvényt aláírni és kihirdetni".

"Az államfő abban bízik, hogy kifogásait a kormány az új egészségpénztári rendszer bevezetéséig hátralévő egy év alatt figyelembe veszi" - zárul a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!