Hírek

2008.02.07. 12:26

Suták Miklós: Tarlós megsértette a választójogi törvényt

Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai irányítója megsértette a választójogi törvényt, amikor Debrecenben a megyeházán kampányolt - jelentette ki Suták Miklós, a hajdú-bihari önkormányzat szocialista frakciójának tagja csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.

BAMA

A szocialista politikus emlékeztetett rá, hogy Tarlós István kedden a megyeháza épületében Rácz Róberttel, a közgyűlés fideszes elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt, hogy a március 9-ei népszavazásnak nem politikai, nem gazdasági, hanem mentális tétje van. Tarlós István szerint egy sikeres népszavazásnak hosszú távú hatása lehet a kormány uniós megítélésére is. Suták Miklós úgy véli: Tarlós megsértette a választójogi törvényt, amely kimondja: „állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben választási kampányt folytatni (...) tilos”. „Úgy ítéljük meg, hogy Tarlós István kemény politikai kampányt folytatott a népszavazás fideszes siker érdekében a megyeházán" - mondta Suták Miklós. A politikus bejelentette: az MSZP Hajdú-Bihar megyei közgyűlési frakciója a területi választási bizottsághoz fordul az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!