Hírek

2008.02.06. 15:36

SZDSZ: politikai eszközzé vált a Liga Szakszervezet

Politikai eszközzé vált a Liga Szakszervezet, vezetője, Gaskó István politikai játszma részévé tette ezt a szakszervezeti szövetséget. Erről Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője beszélt szerdán, a Nyugati pályaudvaron tartott sajtótájékoztatóján – tudósított az mti.

BAMA

Horn Gábor kitért arra, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) 10 százalékos béremelési követelése teljesíthetetlen, ezt pedig Gaskó István is tudja. A liberális politikus hozzátette: bizonyos politikai erőknek jól jön, hogy éppen most sztrájkolnak a vasutasok. Az SZDSZ ügyvivője ezzel összefüggésben megjegyezte: Gaskó István politikai játszma részévé tette a Liga Szakszervezetet.

„Gaskó István hazudozik és gyanúsít, amikor arról beszél, hogy bárki bárhol bármit is ígért volna neki. Semmilyen ígéret nem hangzott el, illetve ígéret a MÁV Cargo dolgozói számára hangzott el, amit teljesített is a MÁV vezetése” - mondta Horn Gábor. Az SZDSZ politikusa kérdésre válaszolta azt mondta, a sztrájkban kizárólag a VDSZSZ vesz részt, ráadásul - mint hozzátette - a MÁV dolgozóinak többsége nem ért egyet a sztrájkkal. Egy másik kérdésre Horn Gábor arról beszélt, hogy egy állami vállalat és az egyik szakszervezet közötti vitába nem kell beszállnia a miniszterelnöknek. Más témában újságírói felvetésre Horn Gábor elfogadhatatlan hazugságnak nevezte, hogy tavaly áprilisban, az SZDSZ elnökválasztásán állítólag olyan küldöttek adtak le szavazatot Kóka Jánosra, akik szerepeltek a regisztrációs lapon, de nem voltak jelen a választáson. „Nincs ilyen, nincs erről szó. Ezt egy igazi elképesztő nagy marhaságnak és hazugságnak tartom. Nem kívánunk ezzel foglalkozni” - mondta a liberálisok politikusa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!