Hírek

2008.02.05. 16:38

Szex helyett végre előtérbe került a finom erotika

Magas szakmai színvonal, formai kidolgozottság, jó színészvezetés jellemzi a kísérleti- és kisjátékfilmeket, de sok alkotás nem telik meg igazi tartalommal – összességében így értékelte a kisjátékfilmes zsűri az alkotásokat kedden, a szemle zárónapján tartott nyilvános beszélgetésen.

BAMA

A zsűri elsősorban azokról a filmekről mondta el a véleményét, amelynek rendezői képviseltették magukataz eseményen. Petrányi Viktória, producer Bodzsár Márk Bloody Mary című munkáját az egyik legizgalmasabb alkotásként említette. Elmondása szerint a film rossz minősége, a kék és piros bevilágítás sokáig zavaró volt számára, de ezzel együtt mégis olyan bevállalásként értékelte, ami képes működni. Kardos Sándor, operatőr, a zsűri elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a film a felfűtöttség ellenére mégsem tudott dramaturgiailag egységes egészet alkotni. Szőcs Petra A mindenes című filmje kapcsán Czabán György, filmrendező pozitív momentumként értékelte, hogy végre az erőszakos típusú szexjelenetek helyett előtérbe került a finom erotika, ami a Kakukk című filmben is megfigyelhető. Szőcs Petra munkáját mindhárom zsűri egyöntetűen finom munkaként jellemezte.

Gothár Péter Tanúvallomás című filmje is indult a versenyben. A filmet Kardos Sándor profi munkának tartotta, de zavarta a történet kuszasága. Petrányi Viktória a szöveget irodalminak, a képet túlságosan színházinak érezte, ezért filmként nem is tudta értelmezni Gothár munkáját. Czabán György a Tanúvallomással kapcsolatban véleményét nem kívánta elmondani. Császi Ádám Gyengébb napok című filmjéről mindegyik zsűri tag komoly, hatásos alkotásként beszélt, és pozitívumként értékelte a szociovonal megjelenését is. Kevés a valódi kísérleti film, azonban Sopsits Árpád alkotása tényleg ilyen, és itt a képmező megosztása is működik – fogalmazott Kardos Sándor a Panoráma (Ritmusok IV) értékelésekor. Nagyon szépen elkészített filmek vannak a versenyszekcióban, de nekem az indulat néha hiányzik - mondta el az értékelés végén Czabán György.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!