Hírek

2008.02.13. 15:08

T. Asztalos Ildikó visszautasítja Köteles Péter vádjait

Az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke minősíthetetlen vádaskodásnak tartja Köteles Péternek az SZDSZ elnökválasztásáról, és az ő abban játszott állítólagos szerepéről szóló kijelentéseit.

BAMA

A liberális párt tavalyi elnökválasztása után senki nem kérdőjelezi meg az eredményt, sem a nyertes, sem a vesztes nem is  vonja kétségbe azt, az tiszta választás volt - jelentette ki T.  Asztalos Ildikó az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményben. A Hír TV múlt pénteki Célpont című műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását, Kóka János és álszavazatokkal nyerhette meg a választást. Ezt a műsorban a szavazás résztvevőiként bemutatott, név nélkül és kitakart arccal, eltorzított hanggal nyilatkozók állították. Hétfőn Köteles Péter miskolci vállalkozó a Boon nevű internetes portálnak elismerte, hogy a manipulációról ő nyilatkozott a televíziós csatornának. A férfi a Célpontban arról beszélt, hogy néhány Borsod megyei küldött hiányzott a választásról, helyettük rendezők és szimpatizánsok voksoltak. "Hallottam, hogy a T. Asztalos Ildikó mondta nekik, hogy húzzátok be gyorsan Kókát, meg van vele beszélve” - nyilatkozta a csatornának a miskolci vállalkozó.

Köteles Péter tagja a liberális pártnak és a 2006-os helyhatósági választásokon önkormányzati képviselőjelöltként indult a borsodi megyeszékhelyen. T. Asztalos Ildikó szerdai közleményében hangsúlyozta: az akció időzítése nyilvánvaló, Köteles Péter sértett ember, akit tavaly szeptemberben a miskolci SZDSZ visszahívott helyi bizottsági tagságából, "most pedig ezzel az akcióval akar bosszút állni a megyei elnökön". Az SZDSZ borsodi elnöke kiemelte: mivel Köteles Péter megsértette a párt belső etikai normáit, ezért a megyei jószolgálati és etikai bizottságnak etikai eljárást kell indítania ellene. T.  Asztalos Ildikó szerint mivel ebben az esetben őt rágalmazták meg, ezért összeférhetetlenséget jelentett be a párt országos ügyvivő testületénél. Ez a testület az etikai eljárás lefolytatására a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei SZDSZ elnököt, Jüttner Csabát kérte fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!