Hírek

2008.02.21. 13:28

Tarlós és Karsai nem tett panaszt Bánó ellen

Tarlós István nem tett panaszt Bánó András ellen, és nem támogatja, hogy bárki is rá hivatkozva távolítsa el a képernyőről

mti

Tarlós István nem tett panaszt Bánó András ellen, és nem támogatja, hogy bárki is rá hivatkozva távolítsa el a képernyőről a Nap-kelte műsorvezetőjét; a Fidesz népszavazási kampányának vezetője erről csütörtökön nyilatkozott az MTI-nek.

Tarlós István azt mondta, nagyon meglepte a hír, miszerint Dobos Menyhért, a Magyar Televízió (MTV) közéleti igazgatója döntésének értelmében Bánó András a jövőben nem vezetheti az MTV Nap-kelte című műsorát. A Népszavában megjelent információ szerint a vizsgálat indoklásában szerepel, hogy Bánó András Karsai József szocialista országgyűlési képviselővel "indulatosan" beszélt az egészségbiztosítási reform kapcsán, a másik esetben pedig "érzelmektől túlfűtött" volt, amikor Tarlós Istvánnal, a Fidesz népszavazási kampányának irányítójával készített interjút.

Tarlós István ennek kapcsán hangsúlyozta: senkinél nem tett semmiféle panaszt és a maga részéről nem támogat olyat, hogy rá hivatkozva bárki eltávolítsa a Bánót. "Nem mártottam be senkit" - fogalmazott a politikus, aki nem érzi indokát panaszt tenni, nincs igénye, hogy Bánó Andrást eltávolítsák, és nincs kifogása az ellen, hogy vele vitatkozzon a műsorban.

"Ha azt mondanám, Bánó András a barátom, akkor hazudnék,  ugyanakkor egyáltalán nem állíthatom, hogy engem a Nap-keltében  valami hátrányos megkülönböztetés érne, és ezt különösebben Bánó  részéről sem éreztem" - mondta Tarlós István. Hozzátette: ha az MTV  etikai bizottsága megkeresi, a testület előtt is elmondja ugyanezt.

Karsai József az MTI-nek küldött közleményében korábban szintén jelezte, nem ért egyet azzal, hogy a vele készített interjú hangneme miatt Bánó András a jövőben nem vezetheti az MTV Nap-kelte című műsorát. A szocialista országgyűlési képviselő úgy látja, a Bánó Andrással szembeni eljárás súlyosan sérti a sajtószabadságot, és "alkalmas lehet arra, hogy megfélemlítse az egész magyar sajtót, minden újságírót".

Az MSZP politikusa azt kérte az MTV Etikai Bizottságától, vizsgálja felül állásfoglalását, és a sajtószabadság érdekében változtassa meg döntését, "ellenkező esetben veszélybe kerülhet minden televíziós politikai műsor".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!