Hírek

2008.02.22. 14:10

Több tízezer aláírást gyűjtött össze az OCÖ a Magyar Gárda ellen

Alig két hét alatt több tízezer aláírást gyűjtött össze az Országos Cigány Önkormányzat

mti

Alig két hét alatt több tízezer aláírást gyűjtött össze az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Magyar Gárda és más félkatonai szervezetek betiltását célzó törvénymódosítás érdekében - mondta Kolompár Orbán OCÖ-elnök pénteken az MTI-nek.

A roma politikus a szervezet Dohány utcai székházában arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy több települési kisebbségi önkormányzat és civil szervezet, roma és nem roma ember csatlakozott a február 7-én indított kezdeményezésükhöz, noha nem folytatnak kampányt a törvénymódosítási kezdeményezéshez szükséges 50 ezer aláírás összegyűjtése érdekében.

Kolompár Orbán úgy fogalmazott: az aláírásgyűjtés nem cigányügy, nem a cigány-magyar ellentétről, hanem a demokráciáról és az azt megkérdőjelezőkről szól. Közlése szerint több vezető kormánypárti és  ellenzéki politikus, közéleti személyiség is aláírásával támogatta kezdeményezésüket, de konkrét neveket nem kívánt mondani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!