Hírek

2008.02.13. 10:43

Tovább tart a patthelyzet MÁV és a szakszervezet között

Ismét eredménytelenül zárult a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete közötti tárgyalás a sztrájkkövetelésekről szerdán.

BAMA

A szakszervezet továbbra is azt követeli, hogy a minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot személyenként a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést kér a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV-társaságok dolgozói számára, a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., illetve a MÁV Gépészet Zrt. munkavállalóinak.

Az egyeztetést követően Zsoldos Marianna, a MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója elmondta: továbbra is úgy látják, hogy nincs gazdasági és jogi alapja a szakszervezet követelésének. Elemzik a sztrájk ügyében született bírósági határozatokat, megnézik, hogyan tudnak a helyzet tisztázása irányába továbblépni. Úgy véli: a szakszervezet elvárásai a MÁV jövőjét kockáztatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!