Hírek

2008.02.11. 18:53

Tüntetés: a rendőrség lezárta a Kossuth teret

as

Mintegy 4-500 fős tömeg tüntet az egészségbiztosítási törvény megszavazása ellen a budapesti Kossuth tér közelében, a teret lezárták. Lezárta a rendőrség a budapesti Kossuth teret. A Vértanúk terén mintegy 4-500 tüntető tartózkodik. Nem közlekedik a 2-es villamos. Helyszíni tudósítónk szerint sem a rendőrség, sem a tüntetők részéről nem történt atrocitás este hét óráig.

Korábban 80 fős tömeg megérkezett a Vértanúk terére, amelyet hangos „Vesszen a kormány!” kiáltásokkal értek el, majd egy részük továbbkanyarodott az Alkotmány utca felé.

A kezdeti ötszázról kora estére csaknem ezer főre növekedett a tömeg, a 2-es villamosok csak a Garibaldi utcáig közlekednek, miként a trolibuszok is rövidebb útvonalon. A rendőrség lezárta a forgalom elől a Kossuth tér egy részét.

A hétfő hajnalra kordonokkal teljesen körbezárt Kossuth téren valamennyi televízió műholdas közvetítő autója megjelent, a Parlament épületének közelében a kordonokon belül rendőrök párosával, míg a téren a tüntetők között egyenruhás rendőrök járőröznek. A demonstrálók rádión keresztül követték az Országgyűlés munkáját. Heves pfújolással és kiabálással reagáltak arra, hogy a parlament elfogadta a törvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!