Hírek

2008.02.27. 11:12

Úajbb közpénzbotrány a fővárosban

Öt év alatt csaknem hárommilliárd forintot fizethet ki a BKV tanácsadásra egy cégnek

mti

Öt év alatt csaknem hárommilliárd forintot fizethet ki a BKV tanácsadásra egy cégnek az Index információi szerint. A közlekedési vállalat vezérigazgató-helyettese azt közölte: jelenleg vizsgálják a portál értesüléseit.

Az Index a birtokába jutott szerződésekre és tenderkiírásokra hivatkozva szerdán azt írja, hogy a tanácsadó cég a BKV nagyobb projektjeinek (4-es metró, elektronikus jegykezelés) lebonyolításában segédkezik, de volt hónap, hogy kilencmillió forintot kapott "jegyzőkönyv-vezetéséért".

Az értesülés szerint a BKV eddig majdnem százmillió forintot fizetett ki a cégnek a metróprojektjében nyújtott tanácsadásért. A 4-es metró beruházással összefüggő szakértői támogatásról kötött szerződés alapján a BKV 375 millió forintot fizet a cégnek évente, inflációkövetéssel 2012. decemberéig.

Az Index arra hívja fel a figyelmet, hogy a 4-es metrónak már van projektvezetési tanácsadója: az arra kiírt tendert egy másik cég nyerte el még 2006-ban hatmilliárd forintért. A távirati iroda megkereste a BKV vezérigazgató-helyettesét. Regőczi Miklós azt közölte: a BKV közpénzekből gazdálkodik, és minden szerződése nyilvános.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!