Hírek

2008.02.12. 16:06

Új csoportok a terrorcselekmények felderítésére

Közös ügyészségi-rendőrségi nyomozócsoport, valamint a rendőri szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatok részvételével operatív felderítőcsoport alakult annak kapcsán, hogy az elmúlt napokban több politikust támadás vagy fenyegetés ért - közölte a kormányszóvivő kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

BAMA

Daróczi Dávid a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének döntéseit ismertetve elmondta: az elmúlt napokban az országgyűlési  képviselők fenyegetése és az otthonaikra dobott Molotov-koktélok  ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség irányítása mellett a nyílt  nyomozás sikere érdekében alakult meg egy közös  ügyészségi-rendőrségi nyomozócsoport. A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) a nyomozást információk átadásával, a kapcsolattartás konkrét  felelőseinek kijelölésével segíti - tette hozzá. A hasonló bűncselekmények operatív felderítése és a bűnmegelőzési feladatok összehangolása érdekében létrejött egy operatív felderítőcsoport, amelyben a rendőri szervek és a  nemzetbiztonsági szolgálatok vesznek részt. Ez a testület hetente háromszor ülésezik és gondoskodik az információcseréről, az  intézkedések összehangolásáról.

Mint elhangzott, mostantól hetente ülésezik a Szervezett Bűnözés  Elleni Koordinációs Központot (SZBEKK) irányító miniszter mellett  működő vezető tanácsadói bizottság, a legfőbb ügyész, a rendészeti  tárca államtitkára, az országos rendőr-főkapitány, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója és a központ főigazgatójának részvételével. A kormányszóvivő közölte, hogy Szilvásy György titokminiszter rendkívüli jelentéstételre kérte fel a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot, amelynek tagjai a nemzetbiztonsági szolgálatok, a rendőrség, és a SZBEKK képviselője. Ez a jelentést a nemzetbiztonsági kabinet következő ülésén tárgyalják meg - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!