Hírek

2008.02.21. 14:45

Újra a kormány elé kerül a külkapcsolati stratégia

Jövő héten újra foglalkozik a kormány a külkapcsolati stratégiával, a második olvasat elfogadása után a parlamenti bizottságok elé kerül a dokumentum

mti

Jövő héten újra foglalkozik a kormány a külkapcsolati stratégiával, a  második olvasat elfogadása után a parlamenti bizottságok elé kerül a  dokumentum - mondta Göncz Kinga külügyminiszter.

A diplomáciai vezető a Magyar Külügyi Intézet külpolitikai konferenciáján tartott előadásában elmondta: a külkapcsolati  stratégia kidolgozásában sokkal nehezebben születtek meg a stratégiai főirányok, mint a helyzetértékelések.

A stratégia is egyértelművé tette, hogy olyan külpolitikai intézményrendszerre van szükség, aminek csak egyik eleme a Külügyminisztérium, emellett számos kutatóintézet munkájára is szükség van - tette hozzá.

A külügyi tárca koordinálásával és szerkesztésében készülő külkapcsolati stratégia tervezetét a kormány első olvasatban tavaly októberben hagyta jóvá; a dokumentum társadalmi és politikai egyeztetése 2007 novemberében kezdődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!