Hírek

2008.02.12. 13:28

Vezetőváltás a győri önkormányzat ellenzéki MSZP-frakciója élén

Kezdeményező, pragmatikus politizálást akar folytatni és a közéletben az eddigieknél aktívabban kíván jelen lenni a győri önkormányzat ellenzéki MSZP-frakciója.

BAMA

Ennek szellemében mostantól új vezető látja el a szocialista frakció irányítását Kun András személyében - közölte Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke kedden sajtótájékoztatón. A politikus hangoztatta: a 2006. őszi váratlan vereséget követően idő kellett ahhoz, amíg a szocialista frakció "belerázódott az ellenzéki szerepbe". A közelmúltban elvégzett számvetés nyomán a párt és a frakció arra a következtetésre jutott, hogy a közéletben merész, aktív jelenlétre, kezdeményező, ügyorientált pragmatikus politizálásra van szükség. Ezt a sok időt igénylő tevékenységet a munkahelyén is erősen elfoglalt eddigi frakcióvezető, Eredics Imre helyett végzi mostantól a képviselőcsoport új vezetője – mondta a pártelnök.

Hozzátette: a korábbi frakcióvezető fogja össze a programalkotó munkát, amelyet a város fejlődése érdekében készítenek a szocialisták. Kun András - aki az előző önkormányzati ciklusban alpolgármester volt - a sajtótájékoztatón annak a reményének adott hangot, hogy a közgyűlésben Győr lesz fontos, "nem az, hogy ki mondta". Az új frakcióvezető úgy vélekedett: több város "egy picit  elszaladt" Győr mellett a fejlődésben, és ezen fordítani kellene. Nem jó, ha stagnáló városkép alakul ki az emberekben - hangoztatta Kun András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!