Hírek

2008.02.22. 09:04

Zuschlag kész lett volna a kubai üzletért nősülni

Egy nagy volumenű kubai ingatlanügylet leplezéseként, még a nagykövet lányát is el kellett volna vennie feleségül Zuschlag Jánosnak – értesült a HavariaPress.

MR1-Havaria-AS

Az eset még évekkel ezelőtt történt, amikor az MSZP holdudvarába tartozó vállalkozók rájöttek, mekkora üzlet rejlik a Varadéroban található tengerparti ingatlanok megvásárlásában - tudósít a Kossuth rádió. Az ügyleteket az akkori budapesti kubai nagykövet segítségével intézték, mivel a karibi ország törvényei nem engedik külföldiek közvetlen ingatlan vásárlását a szigetországban. A tulajdon megszerzéséhez így megbízható strómanra volt szükség, itt jött képbe a nagykövet huszonéves lánya.

Kubában a piac hiánya és az elmaradott infrastruktúra miatt rendkívül olcsón lehetett tengerparti palotákhoz jutni, amelyeket még az ’50-es években építettek amerikaiak, majd államosították azokat. Időközben Zuschlag eljegyezte a nagykövet lányát és közel fél év alatt 4 kilométernyi tengerpart szakasz került különböző szerződésekkel, seychelle-szigeteki és ciprusi off-shore cégek közbeiktatásával, magyar befektetőkhöz.

A kubai belbiztonsági szolgálat, ügynökein keresztül mindvégig tudott a zűrös ingatlan ügyletekről, de amikor az ipari méreteket kezdett ölteni, a nagykövetet egyik napról a másikra végleg hazarendelték. Ezután Zuschlag felbontotta az eljegyzését. A kubai nagykövetségen nem nyilatkoztak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!