Hírek

2008.03.13. 12:38

Az MDF berágott a villamos művek miatt

Herényi Károly: az MVM Zrt. szétverése a kormányzati "reformkapkodás" szimbóluma

mti

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) szétverése a kormányzati "reformkapkodás" legújabb szimbóluma - mondta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.

Az MDF megdöbbenve tapasztalta a kormány újabb kapkodó, reformintézkedésnek nevezett lépését, amelynek célja az utolsó nagy nemzeti vagyontárgyat képező Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. szétverése - közölte sajtótájékoztatón az ellenzéki képviselő.

Mint mondta, pártja azért is értetlenül áll a jelenség előtt, mert az MVM és annak vezetése évek óta azt a stratégiai feladatot hajtja végre, amelyet a tulajdonos állam, illetve a kormány jóváhagyott. Magyarázatként Herényi Károly elmondta: az állami tulajdonú MVM holdinggá szervezése két éve folyik. Az átalakítás befejeződött, és a kitűzött cél, vagyis, hogy 40 milliárd forint haszna legyen a költségvetésnek, teljesült. Hozzátette ugyanakkor, hogy a képződő nyereséget a kormány nem technológiai fejlesztésre fordította, hanem a költségvetés "feneketlen kosara szippantotta azt be".

Az MDF szerint érthetetlen, hogy a kormány miért készül egy olyan árampiaci szabályozásra, amellyel kapcsolatba minden MVM-es  szakértő azt mondja, a jelenlegi kínálati viszonyok mellett mintegy  30-40 százalékos áremelkedéssel járna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!