Hírek

2008.03.06. 18:09

Gyanakszik az MSZP

MSZP: nem pártatlan az V. és a VIII. kerületi jegyző a népszavazással kapcsolatban

mti

A törvénysértés határát súrolja, hogy az fővárosi V. és a VIII. kerületi képviselőtestület arra utasította a jegyzőt, a népszavazáson való részvételre buzdítsa a választókat - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten.

A törvény szellemét sérti az is, ha a képviselőtestület arra utasítja a jegyzőt, hogy egy választási szituációban valami mellett foglaljon állást. Ebben a helyzetben, ellentétben az országgyűlési választásokkal komoly súlya, tétje van annak, hányan mennek el szavazni - mondta Szabó Zoltán sajtótájékoztatón.

Szerinte a magasabb részvételi arányra buzdítás nem tekinthető pártatlan köztisztviselői magatartásnak és sérti a törvények szellemét. Hozzátette: a Fidesz vezette I. kerület népszavazási önkormányzati plakátjain az ellenzéki párt szlogenjét használta.

A szocialista politikus az MTI kérdésére azt mondta, nem tudja, az MSZP tesz-e lépéseket a választási bizottságnál vagy a bíróságon. Szabó Zoltán szerint a Fidesz nagyon bizonytalan önmagában, a párt vezetésében pánik tört ki a vasárnapi népszavazás várható eredménye miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!