Hírek

2008.03.02. 09:47

Harry herceg visszamenne Afganisztánba

Minél hamarabb vissza szeretne térni Afganisztánba Harry herceg, Károly brit trónörökös másodszülött fia. A brit uralkodócsalád tagja frontszolgálatot teljesített a Közép-ázsiai országban, de mivel ott tartózkodása kitudódott biztonsági okok miatt hazarendelték.

BAMA

Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő 23 éves másodszülött fia - a harmadik a brit trónutódlási sorban - hivatalos hírzárlat mellett tízhetes frontszolgálatot teljesített a déli Hilmend tartományban, és a tervek szerint még maradt volna néhány hétig, ám jelenlétét ausztrál, német és amerikai hírportálok kiszivárogtatták. A brit média ugyan tudott a dologról, de egy megállapodás szerint addig nem írt volna Harry herceg küldetéséről, amíg az ifjú haza nem tér. Azzal ugyanis, hogy az afgán lázadók megtudták volna, hogy az uralkodói család tagja az országban tartózkodik, sokkal inkább támadták volna Harry egységét.

Harry hazatérése után a BBC-nek elmondta, meglepő, hogy a brit sajtónak nem járt el a szája, de egyben köszönetét is kifejezte, hogy a média tartotta magát az alkuhoz. Úgy véli, hogy ha az ilyen megállapodások betarthatók, akkor nem látja okát, hogy miért ne mehetne ismét vissza. Harry herceg nem is titkolta, hogy „nagyon, nagyon gyorsan” vissza szeretne térni egységéhez és hátrahagyott bajtársaihoz, hiszen az ott töltött idő – állítása szerint - élete egyik legboldogabb időszaka volt.

Az újbóli frontszolgálat azonban valószínűleg csak álom marad, ugyanis a The Times az al-Kaida terrorhálózat egyik internetes fórumán olyan felhívást látott, amely a herceg lefejezésére szólította fel a szervezet követőit. Sőt, a terroristák a kivégzés videóra vételére is buzdítottak, valamint, hogy az arról készült videót küldjék el II. Erzsébet királynőnek, Harry nagymamájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!