Hírek

2008.03.22. 14:23

Huszonöt orosz páncélos a palesztin kormánynak

A palesztin kormány 25 orosz páncélozott szállító harcjárművet kap az izraeli kormány engedélyével. A harcjárművek a palesztin biztonsági szolgálatot erősítik majd - jelentette be szombaton az izraeli védelmi tárca.

BAMA

Oroszország két éve 50 páncélozott szállító harcjárművet (PSZH) ajánlott fel a palesztin vezetésnek, Izrael azonban nem járult hozzá leszállításukhoz, mivel attól tartott, hogy a szélsőséges Hamász kezére kerülhetnek. A zöld jelzést végül Szergej Lavrov pénteken véget ért izraeli látogatása során adta meg az izraeli kormány. Döntése szerint csak 25 PSZH érkezik és nem szerelik fel őket géppuskával.

A belső palesztin hatalmi viszály kiéleződésével tavaly júniusban a Hamász véres harcokban egyeduralma alá vonta a Gázai-övezetet. Mahmúd Abbász elnök ennek következtében feloszlatta az Iszmáíl Haníje vezette egységkormányt, rendkívüli állapotot vezetett be, és Szalám Fajjád független politikus miniszterelnökségével szükségkabinet alakult, amelynek a fennhatósága ténylegesen csak Ciszjordániára terjed ki. A jemeni kormány közvetítési kísérletei a palesztinok megbékítésére nem vezettek eredményre.
MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!