Hírek

2008.03.08. 08:38

Lemondott a szörnyet kiáltó tanácsadó

Lemondott pénteken Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt-aspiráns egyik tanácsadója. Tettének oka, hogy szörnyetegnek nevezte „kenyéradója” riválisát, Hillary Clintont.

BAMA

Samantha Power harvardi professzor nyilatkozatában mély megbánásának tanúsított. Elmondta: megbocsáthatatlan megjegyzést tett az egykori first ladyre (korábban egyébként többször kinyilvánította, hogy alapvetően nagyra értékeli Clintont). Power több mint egy évig segítette az Obamát külpolitikai tanácsadóként, munkájáért nem fogadott el fizetést. Power bocsánatot kért Clintontól, valamint Obamától is, és közölte: szavai nincsenek összhangban az Obama-kampány szellemével, hangnemével és szándékával. A tanácsadó egy hétfőn megjelent interjúban fogalmazott sajátos stílusban Clintonról: „Egy szörnyeteg, bármilyen szintre képes lealacsonyodni” - idézte az ominózus nyilatkozatot a The Scotsman című skót lap. Az interjút átvette egy amerikai portál, miután Obama elhatárolódott tanácsadója véleményétől. Clinton stábja azonnal Power lemondását követelte. „Obama szenátor változásra szólít fel, újfajta politizálásra (...) ez a lehető legrosszabb politizálás” – mondta a Clintont támogató Gregory Meeks New York-i képviselő. Howard Wolfson, a volt first lady szóvivője elmondta: a Clinton-stábból is eltávolították azokat, akik közreműködtek annak híresztelésében, hogy Obama gyerekkorában kábítószerezett, illetve hogy muszlim vallású.

Barack Obama szerdán ígéretet tett: a jövőben agresszívabb kampányt fog folytatni vetélytársával szemben. Az afro-amerikai szenátor rosszallását fejezte ki azzal a „nagyon negatív” kampánnyal kapcsolatban, amelyet Clinton indított ellene a korábbi napokban. Úgy vélte ez a negatív kampány szerepet játszott abban, hogy visszaesett a lendülete. A legutóbbi előválasztások négy államából háromban - Texasban, Ohióban és Rhode Islandben - Clinton szerezte meg a győzelmet.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!