Hírek

2008.03.28. 15:07

Nem lesz gyorsított eljárás az őrhalmi tanárverés ügyében

A rendőrség korábbi tájékoztatásával ellentétben, nem folytatnak le gyorsított eljárást az őrhalmi iskolaigazgatót bántalmazó hugyagi szülők ügyében, mert nincsenek meg ennek a feltételei

mti

A rendőrség korábbi tájékoztatásával ellentétben, nem folytatnak le gyorsított eljárást az őrhalmi iskolaigazgatót bántalmazó hugyagi szülők ügyében, mert nincsenek meg ennek a feltételei - közölte az MTI-vel pénteken a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Bóna Gyula elmondta: nincsenek meg a bíróság elé állítás, vagyis a gyorsított eljárás feltételei, mert nem valósult meg a tettenérés, és a két szülő közül az apa nem ismeri el a cselekményt. Az eljárás így a nyomozás általános szabályai szerint zajlik, a rendőrségnek nyomozati eszközökkel kell bizonyítania az elkövetést, erre két hónap áll rendelkezésre.

A Nógrád megyei Őrhalomban március 12-én bántalmazta egy hugyagi házaspár az iskolaigazgatót. A szülők azon háborodtak fel, hogy az órán sorozatosan fegyelmezetlenül viselkedő lányukat a pedagógus elültette a helyéről. A kislány emiatt engedély nélkül hazament, otthon elmondta a történteket a szüleinek. Ők, a rendőrség közlése szerint, az iskolába siettek, ott az igazgatóval kiabáltak, trágár szavakkal illették, majd tettlegességig fajult az ügy, az igazgató nyakát szorongatták. A rendőrséget végül a hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett tanár értesítette. A balassagyarmati kapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást a 30 és 37 éves hugyagi  szülők ellen.

Ezek is érdekelhetik