Hírek

2008.07.22. 13:42

A Fidesz erősített, az SZDSZ a padlón a népszerűségi versenyben

Júliusban a Fidesz javára növekedett a két párt közötti támogatottsági különbség. A Századvég-Forsense felmérése szerint az SZDSZ Fodor vezetéssel sem tudott javítani pozícióján. A liberális párt a teljes választói népességen belül mindössze egy százalékon áll.

Századvég-Forsense/index.hu

Júliusban a Fidesz szavazótábora két százalékponttal – statisztikai értelemben nem szignifikáns mértékben – növekedett. Jelenleg az összes megkérdezett 27 százalékát teszi ki, míg az MSZP támogatottsága egy százalékponttal csökkent, s jelenleg 13 százalékon áll, derül ki a Századvég-Forsense júliusi felméréséből. Az összes megkérdezett körében mind az SZDSZ, mind az MDF egy százalékon áll.

A biztos szavazó pártválasztók aránya júniushoz hasonlóan 36 százalékon áll. A Fideszre a biztos szavazó pártválasztók közel kétharmada (65 százalék), az MSZP-re pedig egynegyedük (25 százalék) szavazna most vasárnap. A biztos pártválasztók körében az SZDSZ és az MDF is 3-3 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!