Hírek

2008.07.10. 10:51

Kormányszóvivő: nem késik a nyugdíjak kifizetése

A kormányszóvivő határozottan cáfolta, hogy késne a nyugdíjak kifizetése; mind a 3,1 millió nyugdíjas a megszokott időben kapja meg járandóságát. Daróczi Dávid erről internetes fogadóóráján beszélt csütörtökön délelőtt.

mti

A kormányszóvivő.hu portálon látható fogadóórán Daróczi Dávid cáfolta Népszava című napilapban megjelent információkat,  amely szerint a bűnözők miatt fokozza a biztonságot a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, és emiatt később kaphatják meg a juttatást a nyugdíjasok.

Mint mondta, az a 20 nyugdíjas is időben megkapja a pénzét, akik egy leleplezett csalás miatt kerültek abba a veszélybe, hogy esetleg nekik pár napot késhet a járandóságuk. Hangsúlyozta, "nem fog késni a kifizetés nekik sem".

A kormányszóvivő ismertetése szerint az történt, hogy valakik csalni próbáltak, és szerették volna saját számlájukra átutaltatni a húsz ember nyugdíját. Ezt időben észrevették, és a nyugdíjfolyósító egyetlen fillért sem utalt át ezekre a hamis számlákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!