Hírek

2008.07.15. 16:08

Lefülelték az idei háromszázezredik bliccelőt

Lefülelték az idei háromszázezredik bliccelőt a BKV ellenőrei – közölte a közlekedési cég kedden az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint a tetten ért bliccelő korábbi büntetéseinek teljes összege meghaladja a 370 ezer forintot, és eddig 23 alkalommal vette igénybe a társaság szolgáltatásait díjfizetés nélkül.

A közleményben megemlítik, hogy eddig ebben az évben mintegy tízmillió utast ellenőrzött a BKV 423 ellenőre. A bliccelő utasok  aránya – a szakértők szerint – 20-30 százalékra tehető, ami azt jelenti, hogy naponta körülbelül 1500–1700 utassal szemben kezdeményeznek pótdíjazási eljárást a jegyellenőrök.

Az elmúlt öt évben pótdíjtartozásokból több mint 15 milliárd forintos kintlévőség halmozódott fel a közlekedési cégnek. Az idei évben várhatóan 10,5-11 milliárd forint kárt okoznak a bliccelők. Ebből az összegből akár 150 új buszt is beszerezhetett volna a társaság. A háromszázezredik bliccelőt még vasárnap, a 78-as trolin fülelték le a BKV ellenőrei – tették hozzá a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!