Hírek

2008.07.17. 13:52

Szijjártó Péter: a kormány trükközik a gazdasági adatokkal

A Fidesz szóvivője szerint a kormány trükközik a gazdasági mutatókkal, ami egy későbbi osztogatás előjele. Szijjártó Péter erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

mti

"Újra elkezdték manipulálni a költségvetési adatokat", miközben közgazdászok tették világossá, hogy alacsonyabb is lehetne a költségvetési hiány, de az "elvenné a lehetőséget egy későbbi osztogatás elől" - mondta Szijjártó Péter. Az ellenzéki politikus szerint ez a magatartás "egy még nagyobb válsághoz" fog vezetni. Hangsúlyozta: az osztogatás ellentétes az ország érdekével, ezért felszólítja a kormányzatot, fejezze ezt be.

Szijjártó Péter arról beszélt, hogy a kormány képtelen megvédeni az embereket, a társadalmat a világgazdasági átalakulások drámai hatásaitól, és cselekvés helyett kizárólag a kifogások felsorolásával van elfoglalva.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz korábban javaslatot tett a benzin jövedéki, valamint a távhő és az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére. Úgy vélte, ez már rövidtávon is könnyíthet az emberek, családok életén, helyzetén. Egy, a gyülekezési jog esetleges módosításával kapcsolatos kérdésre az válaszolta, várhatóan augusztus végén folytatódnak az ötpárti tárgyalások. Hozzáfűzte: konkrét javaslatok eddig nemigen érkeztek kormányoldalról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!