Hírek

2008.07.12. 17:48

Villamosfejlesztés: hosszabb vonalak, ugyanannyi kocsi

Az első ütemben mintegy 6,5 milliárd forintból fejleszti villamoshálózatát a fővárosi közlekedési cég; a projekt célja, hogy az észak-déli irányban átszállás nélkül használható budai villamoshálózat alakuljon ki – közölte a BKV.

BAMA

2010-re a 17-es villamos vonalát Óbudáról, a Margit körúton át, a Moszkva téren keresztül a Móricz Zsigmond körtérre vezetik. Ez lesz az új 61-es villamos. Az első ütem másik elemként a 19-es és 41-es villamosok vonalát északi irányban hosszabbítanák meg a Margit híd budai hídfőtől a Bem rakparton és összekötnék a Batthyány téri vonalakkal. Így a Bem rakparton, Bécsi úton át, a Vörösvári útig vezetnék.

Az első ütem várható költsége mintegy 6,5 milliárd forint. Amennyiben a támogatási szerződés (az unió 85 százalékban támogatja a projektet) megkötésére még idén decemberben sor kerül, az építések 2009 második felében megkezdődhetnek; 2010 nyár végére teljes egészében elkészülhetnek az első ütem tervezett munkái. Ehhez kapcsolódó járműbeszerzést nem tervez a vállalat, a jelenlegi állomány elegendő a fejlesztésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!