Hírek

2008.10.29. 16:28

A hazai vállalkozói szektor támogatja a Herczog-jelentést

Csúcstalálkozóra hívta szerdán a magyar kisvállalkozókat Herczog Edit, az MSZP európai parlamenti képviselője. A találkozó célja az volt, hogy, a hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv) javaslatai is beépülhessenek az EU küszöbön álló új szabályozásába.

Hampl Márta

A képviselő szerint a jelenlegi pénzügyi válsághelyzet megmutatta, hogy minden eddiginél fontosabb az Unió gazdasági-foglalkoztatási gerincét adó kkv-k megerősítése. A szerdai megbeszélésen Herczog Edit ismertette a vállalkozói szektor és a munkaadói oldal érdekképviseleti csúcsszervei, a kamarák vezetői, a gazdasági minisztérium és a kormányzati ügynökségek képviselői előtt jelentésének legfontosabb megállapításait. Egyúttal arra kérte a szervezeteket, hogy a törvénycsomag plenáris vitáját megelőzően, november közepéig juttassák el hozzá a módosító javaslataikat.

A résztvevők üdvözölték, hogy az EU önálló csomagban foglalkozik a kkv-kra vonatkozó szabályok újragondolásával. Különösen az adminisztratív terhek 25 százalékos csökkentése, a fővállalkozói kifizetések 30 napos határidő alá szorítása és a piacra jutás – jelenleg versenykorlátozás alá eső – állami támogatásának megfontolása kapott kedvező fogadtatást.

Az érdekképviseletek többek között arra kérték a képviselőt, hogy a tervezett szabályozás térjen ki a vállalkozói információs hálózatok megerősítésére, a képzési- és marketingtámogatásokra, illetve a fiatal vállalkozók felkarolására. Herczog Edit a tervezet november 13-án kezdődő vitájában képviseli a hazai vállalkozók álláspontját.

Hampl Márta -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!