Hírek

2008.10.09. 06:38

A Szépművészeti kiállít a Louvre-ban

Első alkalommal mutatkozik be a Szépművészeti Múzeum önálló kiállítással a párizsi Louvre-ban.

hr

A budapesti intézmény grafikai gyűjteményének nyolcvan alkotását tekintheti meg a francia nagyközönség. A Reneszánsz és manierizmus Németalföldön című kiállítás január közepéig látható majd a Louvre-ban.

A két múzeum együttműködésének első állomásaként a francia múzeum rajzaiból ez év elején nyílt kiállítás a Szépművészeti Múzeumban.
A Szépség vonalai című tárlaton bemutatott francia remekműveket több mint 40 ezer látogató csodálta meg. A Párizsban kiállított alkotások a 16. század főbb németalföldi művészeti törekvéseiről adnak keresztmetszetet. A tárlat a művészeti centrumokat, a manierizmus iskolát teremtő mestereit, a realizmus kezdeteit mutatja be: bibliai, történeti, mitológiai, allegorikus rajzokkal és tájképábrázolásokkal ismerteti meg a francia múzeumlátogatókat.

A Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményében körülbelül tízezer rajzot őriznek. Ebben a 16. századi németalföldi művészet különösen értékes sorozataival kiemelkedő helyet foglal el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!