Hírek

2008.10.25. 09:49

Áder szerint Gyurcsány egy ripacs

Áder János szerint egy ripacskodó kalandor az ország miniszterelnöke, aki "ha kell táncol, ha kell, könnyeivel küszködve áll a nyilvánosság elé, ha kell, keblére öleli az ellenzéket is, de mindig szerepet játszik".

mti

Az Országgyűlés Fidesz által delegált alelnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, a Gyurcsány Ferenc és kormánya okozta terheket még akkor is érezni fogják a gyermekeink, amikor a magyar emberek 99 százaléka már nem is emlékszik rá.

A politikus hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc sem a válság kezelésére, sem a bizalom helyreállítására nem alkalmas, marketingpolitizálást folytat, és egyetlen célja az, hogy bármilyen eszközzel megnyerje a napi politikai csatákat az MSZP-n belül és politikai riválisaival szemben.

Az interjúban azt is mondta: az emberek érzik, hogy hiteltelen a kormány, ezért a nemzeti csúcsot úgy fogadták, mint egy látványpékséget, erős fenntartásokkal. Hozzátette, az értelmes javaslatokról a Fidesz hajlandó egyeztetni, de a pénzpiaci válsággal kapcsolatban a döntéseket a kormánynak kell meghoznia, és azok következményeit is vállalnia kell. Úgy fogalmazott, nem lehet állandóan maszatolni.

Áder János az interjúban kijelentette: ha valaki nem képes arra, hogy nehéz helyzetben felelős és jó döntést hozzon, akkor azt tanácsolja, hogy mondjon le hivataláról.

Személyes javaslataként azt fogalmazta meg, hogy Gyurcsány Ferenc a lehető legrövidebb idő alatt adja át a helyét egy új - a válság kezelésével megbízott és arra alkalmas - kormánynak. A Magyar Nemztenek adott interjúban arról is beszélt, hogy ezzel egyidejűleg döntést kellene hozni arról, hogy az európai parlamenti választásokkal egyidőben legyenek országgyűlési választások is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!