Hírek

2008.10.28. 17:34

Cirkuszi kavalkád a sérült és ép gyermekekért

A Cirkuszi kavalkád fesztivál az egyik legnagyobb, döntően tanulásban akadályozott, vagy halmozottan sérült gyermekek, és ép társaik részére rendezett esemény.

BAMA

„Alapítványunk ötödik alkalommal rendezi meg a Fővárosi Nagycirkuszban ezt a fesztivált. Idén valami újat is szeretnénk, ezért olyan interaktív napot szerveztünk a cirkuszban, ahol a sérült gyerekek megismerhetik, megtanulhatják, sőt elsajátíthatják a bohócok, az artisták, és a légtornászok munkáját – mondja Csepregi Éva a Fényszóró Alapítvány elnöke. – A gyermekeket beavatják a cirkuszi produkciók titkaiba, és a cirkusz mesterstúdiójának tanáraival és diákjaival közösen egy kis „produkciót” tanulnak be. Emellett lesz bohóc-arcfestés, lufiállat hajtogatás, bohóc-sapkakészítés a cirkusz aulájában. A program délelőtt 10–12 óra között zajlik. Utána bemutatják az elkészült produkciókat.”

A rendezvényt előkészületek előzik meg: az ép gyerekeket pedagógusok készítik fel a fogyatékos kortársakkal való közös szereplésre, közös együttlétre. A nem mindennapi eseményen - az alapítvány meghívására - neves popsztárok is fellépnek: Csepregi Éva mellett ott lesz Végvári Ádám, a Crystal együttes, és Marót Viki. Fellép a Gördülőtánccsoport és egy fővárosi általános iskola egészséges gyerekei majorett táncot adnak elő. Vakok Általános Iskolájának tanulói moldvai táncot mutatnak be.

A fesztivál második részében a Fővárosi Nagycirkusz aktuális műsora lesz látható, ahova 1800 sérült és ép gyermeket, fiatalt és kísérőiket várják. Az alapítvány programjai térítésmentesen kerülnek megrendezésre.

Cirkuszi Kavalkád: 2008. november 6. Fővárosi Nagycirkusz

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!