Hírek

2008.10.15. 14:03

Csempészett gázolajrakományt találtak egy hajón

Érsekcsanád-Kalocsa térségében 37.200 liter jelölt gázolajat találtak egy gazdasági társaság szórakozásra használt hajóján a Dunán - közölte az MTI-vel a vám- és pénzügyőrség szerdán.

BAMA

A vám- és pénzügyőrség pécsi mélységi ellenőrzési csoportjának hajózó járőrei megállapították, hogy a magyar honosságú hajó üzemanyagtankjában talált jelölt gázolaj a jövedéki törvény értelmében kizárólag kereskedelmi célú személy- és teherszállításra használható fel - áll a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága szóvivőjének a közleményében.

Sipos Jenő ezredes közlése szerint az ellenőrzés során nem tudták bemutatni a hajóbizonyítványt, amelyből megállapítható lett volna, hogy a hajó jogosult-e a jelölt gázolaj felhasználására, továbbá a megtalált gázolaj eredetét sem tudták igazolni, ezért a vámhatóság a gázolajat és a hajót lefoglalta és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indított.

A lefoglalt gázolaj értéke meghaladja a 11 millió forintot, a lefoglalt hajó értéke 15 millió forint, a várható jövedéki bírság összege több mint 16 millió forint - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!