Hírek

2008.10.09. 17:58

Délutáni nagy zuhanás

Rendkívül nagy zuhanást szenvedett el a hazai pénz- és tőkepiac csütörtök délután, nagyjából az utolsó kereskedési órában.

M. S.

Napközben még úgy tűnt: az elmúlt napok folyamatos és drasztikus esése után végre emelkedni tudunk. A pesti börze jelentős pluszban járt, az eurót 250 forint alatt jegyezték, és az állampapírpiacon is nyugodt volt a hangulat.

A New York-i tőzsde fél négyes nyitását követően azonban szabadesésbe kezdtek az árfolyamok. A tőzsdén az összes nagy részvény zuhanni kezdett, a forint 260-ig ugrott, az állampapírpiacon pedig az árfolyamok drámai esése mellett megszűnt a kereskedés, nem volt ugyanis befektető, aki magyar papírt akart volna venni.

A szerkesztőségünk által megkérdezett elemzők nem tudták, mi történt, a pletykák szerint azonban több nagybefektető is kivonult a magyar piacról. Az elmúlt hetekben a hazai pénz- és tőkepiac kevésbé szenvedte meg a válságot, mint a régiós versenytársak, a szakértők szerint ez esetleg indokolhatta az eladási hullámot. Hogy merre tovább, senki sem tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!