Hírek

2008.10.29. 13:02

Fidesz: a kormány nem állította le a kommunikációs kiadásokat

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc az emberek szemébe hazudott, amikor kedden azt mondta, a kormány leállítja kommunikációs kiadásokat

BAMA

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc az emberek szemébe hazudott, amikor kedden azt mondta, a kormány leállítja kommunikációs kiadásokat, hiszen a távfűtéssel kapcsolatban hazugságokat tartalmazó kiadványt juttattak el az emberekhez vidéken és Budapesten is - erről László Tamás  fideszes országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus a Segítség a távfűtéses lakásban élőknek című színes kiadványt kifogásolta, amelyet tudomása szerint vidéki  városokban és a Budapesten dobtak a postaládákba, és amelyben  szerinte számos hazugság és elavult információ szerepel. Ilyen  például a Robin Hood-adó, ami már nincs benne a következő  költségvetésben - tette hozzá.

Emellett a kiadványban az szerepel, hogy az 57 ezer forintnál kisebb egy főre jutó jövedelemmel rendelkező családok esetében a fűtési költség 5,2 százalékkal csökken, és a 100 ezer forintnál többet keresőknek is csak 3,3 százalékkal nőnek a kiadásaik. "Ez orbitális hazugság" - mondta László Tamás, utalva arra, hogy a kormány idén négyszer emelte a gáz árát, és ezzel a távfűtés árát is, aminek következtében a panellakásban élő mintegy 1,5 millió embernek csaknem 22 százalékkal többet kell fizetnie, mint tavaly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!