Hírek

2008.10.16. 10:06

Húsz éve vezetett mozdonyt baleset nélkül

Húsz éve nem okozott balesetet az a mozdonyvezető, amelyik október 6-án Monorierdőnél ráfutott szerelvényével az InterCityre.

mti

Velkei Béla, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének területi ügyvivője közölte ezt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilappal, az Új Néplappal hozzátéve: „Nagyszerű kollégáról van szó”.

Velkei Béla elmondta azt is, hogy a vizsgálatok, meghallgatások szerdán is folytatódtak a vasútbiztonsági irodán, ezeken ő is jelen volt. Tájékoztatása szerint a személyvonat mozdonyvezetője és vonatvezetője szembesítését is végighallgatta, és azokban vannak eltérő pontok. A területi ügyvivő így aztán nem érti, hogy miért jelentek meg olyan újságcikkek, melyek szerint a mozdonyvezető a hibás a vasúti tragédia bekövetkeztéért. Az ügyben a vasútbiztonsági iroda hivatott az első körű jelentést elkészíteni a munkáltatónak, addig nem lehet hivatalosan kijelenteni, hogy konkrétan ki a felelős a négy ember életét követelő balesetért.

A mozdonyvezető a baleset óta betegállományban van, mert nagyon megviselte a szerencsétlenség – olvasható a lapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!