Hírek

2008.10.28. 14:56

Jövőre 1,4 milliárddal csökken a sportköltségvetés

A módosított költségvetés tervezete szerint jövőre 1,4 milliárd forinttal kevesebb lesz a sport központi állami támogatása az ideihez képest - derült ki az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának keddi ülésén.

BAMA

 A magyar sport a fejezeti kezelésű előirányzat szerint 2009-ben állami forrásból 12,6 milliárd forinttal számolhat, és ehhez jön még a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) 4 milliárdos támogatása - ismertették a Pénzügyminisztérium képviselői. A tervezet alapján jövőre 312 millió forinttal többet fordíthatnak utánpótlás-nevelési célokra. Összesen 2,3 milliárd forint jut a versenysport, a köztestületek és a Wesselényi Sportközalapítvány számára, ez 878,4 millióval kevesebb, mint az idén.

A bizottság meghallgatta a Magyar Olimpiai Bizottság beszámolóját a pekingi szereplésről. Egyhangú szavazással elfogadta azt az állásfoglalást, miszerint a magyar sportélet négy legfontosabb megoldandó problémája: megakadályozni a sportegyesületi rendszer további leépülését, javítani az edzők és sportszakemberek anyagi és erkölcsi megbecsülésének jelenlegi alacsony szintjén, négyéves ciklusra tervezhetővé tenni az olimpiai felkészülési támogatást, valamint biztosítani a londoni felkészüléshez a megfelelő szintű sporttudományos és sportegészségügyi hátteret.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!