Hírek

2008.10.13. 17:06

Kártérítési pert indított a Zavadszky-család

Bírósághoz fordult Zavadszky Gábor családja, miután nem tudott megegyezni a több mint két és fél éve elhunyt válogatott labdarúgó utolsó klubjával, a ciprusi AEL Limasszollal a kártérítés mértékéről.

mti

„Májusban ajánlottunk peren kívüli egyezséget a ciprusiaknak, amire szeptember 4-én kaptuk meg az elutasító választ” – mondta az MTI-nek Pozsonyi Tibor ügyvéd, a futballista özvegyének jogi képviselője. „Nem maradt más választásunk, a magyar bírósághoz benyújtottuk a keresetlevelünket.”

A család azt követően nyújtott be kártérítési igényt a limasszoli klubnak, hogy a ciprusi bíróság tavaly decemberben pontosan rögzítette a halál okát, amelyből – annak ellenére, hogy az ítélet nem nevez meg felelőst – nyilvánvaló, hogy az AEL Limasszol orvosait terheli a felelősség.

Zavadszky Gábor életének 32. évében, 2006. január 6-án hunyt el. Január 4-én, csapata mérkőzésén szenvedett combizomsérülést, majd kórházba szállították, ahonnan a kivizsgálás után hazaengedték.

A négyszeres válogatott labdarúgó két nappal később otthonában halt meg. Haláláig – ügyvédje tájékoztatása szerint – összesen háromszor járt orvosnál, mert egyre rosszabbul érezte magát. Zavadszky Magyarországon a Ferencváros, az MTK és a Dunaferr csapatával is bajnoki címet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!