Hírek

2008.10.04. 18:49

Kizárták Dósa Istvánt a Magyar Gárdából

A Magyar Gárda Mozgalom budapesti zászlóaljának fegyelmi bizottsága 2008. október 3-ára tűzte ki Dósa István gárdista, volt országos főkapitány fegyelmi tárgyalását, melyre beidézte az érintettet is, ám az nem jelent meg. A korábbi főkapitányt fegyelmi vétségek miatt kizárták a szervezetből.

BAMA

A fegyelmi eljárást az indokolta, hogy Dósa István 2008. szeptember 14-e és 2008. október 3-a között több ízben nyilatkozott a sajtónak, melyre elöljárójától engedélyt nem kért és nem kapott, illetve nyilatkozatainak tartalma is erősen kifogásolható volt. Az összehívott fegyelmi bizottság feladata az volt, hogy tisztázza, hogy a nyilatkozattétel, illetve a nyilatkozatok tartalma megvalósított-e fegyelmi vétséget.

Megállapításra került, hogy nyilatkozatai alkalmasak voltak a Gárda egységének megbontására, illetve a Magyar Gárda Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt közötti jó viszony megrontására. Ezt súlyosbítja, hogy korábban Dósa István a gárda felelős vezetője volt és tisztában kellett lennie azzal, hogy szavai milyen hatást váltanak ki mind a közvéleményből, mind a gárdistákból.

Fenti fegyelmi vétségek és a körülmények tekintetében a Szolgálati Szabályzat nem ad mérlegelési lehetőséget, kizárást ír elő. Ennek megfelelően 2008. október 3-án 24:00 hatállyal Dósa István gárdistát a Magyar Gárda Mozgalom kizárta soraiból – áll a Magyar Gárda Mozgalom közleményében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!