Hírek

2008.10.29. 18:51

Kövér László: a gazdaságélénkítés vezet ki a válságból

A kormány által tervezett megszorításokkal szemben a gazdaságélénkítés vezethetné ki az országot a válságból - jelentette ki Kövér László szerdán Szegeden.

mti

Magyarország a többi uniós tagországtól eltérő gyógymódot választ betegségének kezelésére. Mindenhol gazdaságélénkítő csomagokkal találkozhatunk, Magyarország az egyetlen, amely megszorításokkal próbálja a pénzügyi csődöt elkerülni - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette: rövidtávon lehet, hogy sikeres a megszorítás, de egészen biztosan nem állítja növekedési pályára az országot. Kövér László szerint abból "a mély adósságcsapdából, amelybe újra belelöktek bennünket a kormányzó politikusok Gyurcsány Ferenccel az élen", nem lehet másképpen kikeveredni, csak ha minél több ember termel meg minél több értéket, ami után adót fizet.

Kövér szerint annak, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére szorulunk, igen nagy ára van az ország nemzetközi megítélése szempontjából: olyan országokkal kerültünk egy szintre, mint Ukrajna, Pakisztán vagy Fehéroroszország. Az IMF-megállapodásnak nemcsak politikai és gazdasági ára tekinthető nagynak, hanem a pénzügyi is, még ha a hitelkeretből egyetlen egy forintot sem hívunk le, ami egyébként nem valószínű. A rendelkezésre állási díj miatt akkor is évi 15 milliárd forintba kerül ez az országnak - közölte a Fidesz választmányi elnöke.

"Ugyanazok kérik az ország lakosságának türelmét és a megszorítások elviselését, akik ebbe a gödörbe löktek vissza bennünket" - fogalmazott Kövér László. Az ellenzéki politikus úgy vélte, senki sem hiszi el határokon belül és azon kívül, hogy az ország a jelenlegi garnitúrával képes lesz még egyszer növekedési pályára kerülni. Hozzáfűzte: ezért a kormánynak vállalni kell a felelősséget, és egy előrehozott választáson az embereknek kell dönteniük arról, kire bízzák az ország jövőjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!