Hírek

2008.10.09. 13:45

Lemondott a Zalabaromfi vezetője

Elfogadták a Zalabaromfi vezérigazgatójának lemondását. Nincs biztosíték a 700 dolgozó szeptemberi fizetésére.

BAMA

Lemondott a Zalabaromfi termelő cége, a Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. vezérigazgatója – tájékoztatott csütörtökön a zalaegerszegi cégcsoport igazgatósága. A Zalabaromfinál egyelőre nincs biztosíték a 700 dolgozó szeptemberi bérének kifizetésére.

Nemes Imre kedden benyújtott lemondását a cég vezetése szerda este elfogadta. Az igazgatóság névtelenséget kérő képviselője az MTI-nek azt mondta: a vezérigazgató azzal indokolta lemondását, hogy bizonytalannak látja a cégcsoport jövőjét. A zalaegerszegi cég igazgatósága hamarosan dönt arról, hogy miként kezelik a válsághelyzetet, és valószínűleg belülről keresnek új vezetőt.

Arra a kérdésre, hogy a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. és a Zalabaromfi Kereskedőház Zrt. mintegy 700 dolgozója megkapja-e pénteken az elmúlt hónapra esedékes fizetését, az igazgatóság képviselője azt mondta: erre egyelőre nincs biztosíték. A CIB Bankkal egyelőre nem tudtak „egyről a kettőre jutni” – tette hozzá.

A Zalabaromfi-cégcsoport korábbi tájékoztatása szerint folyószámláit szeptember elsején minden előzetes bejelentés nélkül zárolta a CIB Bank, amellyel azóta sem sikerült megállapodnia. A dolgozók bérét a múlt hónapban még ki tudták fizetni, de a beszállítók követeléseit nem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!