Hírek

2008.10.28. 16:59

Madárlesen a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

A Magyar Tudományos Akadémia alapításának napja november 3., mely a magyar Országgyűlés határozata értelmében A magyar tudomány ünnepe.

Wlcsek

Ehhez kapcsolódóan ismeretterjesztő előadások sokasága várja az érdeklődőket országszerte, amelybe a Duna Dráva Nemzeti Park is bekapcsolódik. Az ünnep alkalmából a nemzeti park munkatársai diavetítéses előadások keretében mutatják be a park egyes tájegységeit Pécsett, a Tettye Oktatási Központban. Az előadások ingyenesek, és novemberben keddenként délután három órakor kezdődnek.

Jövő héten Mezei Ervin mutatja be a Nyugat-Drávai Tájegységet. November 11-én a Szekszár-Geresdi Dombság szépségeit tárja fel a látogatók előtt Varga Zsolt, míg 18-án a Gemenci Tájegység, 25-én pedig a Mecseki Tájegység lesz terítéken Mórocz Attila és Kulcsár Péter előadásában.

Gémeket, kócsagokat, rétisasokat láthatnak azok, akik a honigpusztai halastavaknál vezetett túrán vesznek részt november 8-án szombaton. A túrát a nemzeti park munkatársai vezetik, melyen a részvételi díj jelképes háromszáz forint. A kirándulás során több alkalommal lesz lehetőség távcsővel szemlélni a madarakat. Előzetes jelentkezés szükséges, találkozó a ladományi halastavaknál délelőtt tíz órakor. A tervezett táv tíz kilométer, időtartama körülbelül 3,5 óra. Fontos az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!